Categories Menu

Nieuwe activiteiten

Van ont-stressen naar meer levenskracht

Zaterdagen 22 oktober, 12 november en 26 november 2016, telkens van 10.30u tot 17u, Rumbeke
Vrijdagavonden 21 oktober, 11 november, 25 november en 16 december 2016, Eke

Herken je dit gevoel: regelmatig opgejaagd zijn, weinig tijd voor jezelf hebben, malende gedachten, moeilijk tot rust komen, snel emotioneel reageren? Heb je last van gespannen spieren, nekpijn, hoofdpijn, maagklachten, moeilijk slapen, …?
Deze signalen kunnen op stress wijzen, alarmsignalen die melden dat je onder druk staat. Het zijn je kwetsbare plekken die op spanning reageren. Reacties op stress veroorzaken emoties. Die beïnvloeden dan weer onze keuzes en gedragingen. Als stress te lang aanhoudt, kan dit leiden tot overspanning en tot burn-out.

In deze sessies leer je luisteren naar signalen van je lichaam die wijzen op spanning. Fysieke oefeningen (aardingsoefeningen, ademwerk, dansen, bewegen en geluid maken) helpen je om spanning te ontladen en je draagkracht te vergroten.
We onderzoeken ook wat jou steun en energie geeft en hoe je dat in je dagelijks leven meer kan inbouwen. Loslaten, ontspannen en verstillen helpen om de balans te herstellen en tot weldadige rust te komen. We ontdekken grenzen en hoe je grenzen kunt stellen. Je onderzoekt wat je nu beperkt om voluit te leven en welke andere wegen je hebt naar meer levenskracht, plezier en energie. Zo kan je vanuit jouw verlangen en wat belangrijk is voor jou vorm geven aan je leven.
Daarnaast wordt een kader aangereikt waardoor je meer zicht krijgt op stresshantering en het voorkomen van overspanning en burn-out.

In groep ervaar je dat je niet alleen bent op dit pad. De begeleiding zorgt voor een veilige context. Iedereen kan deelnemen, al dan niet met ervaring in actief emotioneel lichaamswerk.

inschrijven en info via contactformulier>