Energia-Energia

Integratieve psychotherapie

Als integratieve psychotherapeut zijn we ons steeds bewust op welk niveau de problemen zich voordoen en waar we op inwerken. Alles hangt immers samen. We openen ons hart en luisteren naar jouw verhaal, zonder jou een ‘stempel’ te geven. Ben jij nieuwsgierig hoe je kan groeien? Wat wil jij aangaan in jouw groeiproces?

Vanuit kennis van verschillende vormen van therapie kunnen we jou begeleiden volgens jouw behoeften en jouw eigenheid.

Onderzoek wijst immers uit dat succesvolle therapie minder afhangt van de specifieke methode maar wel in grote mate van factoren als de band met de therapeut, het geloof in de therapie en de samenhang met invloeden van buitenaf.

In integratieve psychotherapie geven we jou geen stempel, maar we begeleiden jou vanuit onze verscheidene therapeutische kennis en stromingen. Dit kan via gesprekstherapie, systeemtherapie, cliëntgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, experiëntiële therapie, positief oplossingsgerichte therapie, beeldende en creatieve therapie of lichaamsgerichte therapie.

Door dat we integratief werken, schakelen we in een sessie makkelijk over van de ene naar de andere vorm van therapie en gebruiken tools vanuit verschillende psychologische stromingen en therapieën. Het is onze sterkte om steeds opmerkzaam te zijn voor wat bovenkomt in een sessie en er dan met jou rond te werken.

Zelf zorgen we er voor om via intervisie en supervisie onze eigen werkpunten aan te pakken, zodat we attent en helemaal beschikbaar zijn voor jou en voor de emoties en thema’s die bij jou leven en naar boven komen. Zo kan jij groeien en open bloeien.

Soms geven we jou oefeningen mee, waar je vrijwillig verder mee kan werken. Of boeken. Dit is bruikbaar voor kinderen en volwassen.

We zitten regelmatig op de houten vloer, op een kussen en werken ook met een levenslijn. Via materialen kan je situaties of gebeurtenissen visueel maken, zodat het voor jou zichtbaar wordt waarom je vele jaren later zo bent geworden of waarom je die reactie of pijn voelt.

Psychotherapie vertrekt vanuit een eerder praktische aanpak. We zijn geen concurrenten van psychologen of psychiaters of artsen en respecteren hun kennis. We stellen geen diagnose en geven jou geen stempel. We werken vanuit onze kennis graag samen met psychologen, psychiaters en dokters.

Psychotherapie is voor ons: ons hart openen en luisteren naar jou met onze kennis. Dit is het belangrijkste.