Energia-Energia

Lichaamsgerichte psychotherapie

Vanuit de lichaamsgerichte therapie vertrekken we van de taal van jouw lichaam. Het lichaam is de basis van jouw bestaan en weet beter dan jouw geest wat er diep in je leeft. Lichaamsgerichte psychotherapie is contact nemen met lichaam en geest en mogen voelen wat beide te zeggen hebben. Wil je je hart en buik meer laten spreken om helemaal open te bloeien, zonder enige terughoudendheid en er gegrond staan zoals een onbevangen kind?

Jouw geest weet jouw lijf te temperen, binnen jouw grenzen te houden en veelal zijn dat de grenzen die ze ons aangeleerd hebben.

Nochtans kan jouw lichaam aangeven dat het nood heeft aan bv. eten, vluchten, inkrimpen, ontploffen, … Het kan zich uiten in bv. buikpijn, schouder- en rugpijn, spanning in jouw borstkas. We zetten hiervoor onder ander methode van emotioneel lichaamswerk in.

Alle thema's en gevoelens kunnen hierbij aan bod komen. Ook zin hebben in, overweldigd worden door vb. iemands hart, liefde, seks, verdriet, pijn, boosheid, dierlijke gevoelens...

Doordat we integratief werken, schakelen we makkelijk in een sessie over van vb. lichaamsgerichte therapie naar cognitieve gedragstherapie of systeemtherapie. Het is onze sterkte om steeds opmerkzaam te zijn voor wat bovenkomt in een sessie en er dan met jou daar rond te werken. We zijn attent en beschikbaar voor jou en de door jou aangereikte emoties en thema's, zodat je kan groeien en open bloeien.

Soms geven we jou oefeningen mee, waar je vrijwillig verder mee kan werken. Of boeken. Dit is bruikbaar voor kinderen en volwassen.

We zitten regelmatig op de houten vloer, op een kussen, en werken soms met een levenslijn. Via materialen kan je situaties of gebeurtenissen visueel maken, zodat het voor jou zichtbaar wordt waarom je vele jaren later zo bent geworden of waarom je die reactie of pijn voelt.

Psychotherapie vertrekt vanuit een eerder praktische aanpak. Jouw lichaam is jouw kompas.

We zijn geen concurrenten van psychologen of psychiaters of artsen en respecteren hun kennis. We stellen geen diagnose en geven jou geen stempel. We werken vanuit onze kennis graag samen met psychologen, psychiaters en dokters.

Psychotherapie is voor ons : ons hart openen en luisteren naar jou met onze kennis. Dit is het belangrijkste.