Energia-Energia

Shiatsu

Door het geven van druk met de duimen op jouw lichaam, voel ik waar jouw energie-doorstroming gehinderd wordt. Zo breng ik terug ontspanning en evenwicht in jouw lichaam. Kijk jij er naar uit om spanning los te laten?

Shiatsu is een vorm van acupressuur. Shi-atsu betekent letterlijk vinger-druk. In Japan wordt shiatsu erkend als geneeskunde. In België is er een erkende beroepsvereniging. Ik volgde mijn opleiding in het befaamde Lifeforce instituut.

Shiatsu is een manuele therapie die bestaat uit het geven van druk met de duimen op het lichaam van de behandelde persoon. Wij als shiatsu beoefenaars zijn geen dokters, osteopaten of acupuncturisten en we vervangen geenszins de reguliere geneeskunde. We volgen de oosterse zienswijze waarbij het lichaam en de geest als één geheel beschouwd worden. Mijn werkwijze is aanvoelen waar de doorstroming van jouw energie gehinderd wordt. Dit kan dus gebeuren door duimdruk te geven op de meridianen (energiebanen) die doorheen jouw lichaam stromen. Mensen voelen zich ontspannen na een uur behandeling. Shiatsu helpt o.a. bij migraine en stress-gerelateerde problemen zoals rug-, buik- en nekpijn, stijfheid in het lichaam en verteringsproblemen.

Emotioneel lichaamswerk en shiatsu zijn complementaire strekkingen die ik heel goed samen kan inzetten. Ik vertrek vanuit het standpunt dat de meeste lichamelijke klachten een emotionele basis hebben. Het lichaam is zo’n mooi instrument dat aangeeft waar er een onbalans is of waar er iets niet goed zit in ons emotionele of mentale leven. Elke gedachte en emotie die je ervaart, geeft immers een reactie in je lichaam.

Het geeft me voldoening om mensen te zien overgaan van een gespannen naar een ontspannen toestand. Dan kan het lichaam zelf-genezend werken.