Energia-Energia

Yoga en massage voor zwangere koppels

Samen begeleiden we koppels die een kindje verwachten en graag bewust en vol vertrouwen omgaan met de zwangerschap en de bevalling. Ann begeleidt de vrouwen en Jean-Pierre de mannen. Is het jullie wens om jullie kindje liefdevol en warm te ontvangen op deze wereld?

Beleving van Ann

Zwanger zijn is een wonderlijke en ook spannende periode. Er zijn heel wat veranderingen op hormonaal, lichamelijk en emotioneel gebied en dat kan onzekerheid brengen. In onze sessies helpen we zwangere vrouwen om stil te staan bij het zwanger zijn, om de signalen van hun veranderende lichaam op te pikken en vertrouwen te hebben in de wijsheid van hun lichaam dat toegerust is om een kindje op de wereld te brengen. Yoga helpt om een kalme, evenwichtige en ontspannen houding aan te nemen in dit proces dat door het mysterie van het leven ook heel wat overgave vergt. Door ademoefeningen, aangepaste yogahoudingen en ontspanning kan de aanstaande mama groeien in vertrouwen en bewust contact maken met zichzelf en haar kindje. Yoga draagt dus bij aan een positieve ervaring voor de vrouw en haar partner tijdens de zwangerschap en de bevalling. Door liefdevol aanwezig te zijn en de zwangere vrouw te begeleiden bij het ademen en haar te helpen ontspannen, geeft de partner haar een enorme steun. Daarom begeleidt Jean-Pierre ook de mannen in het samen ademen, masseren en verwennen van hun zwangere partner.

Beleving van Jean-Pierre

Voor mij is het steeds een moment dat mijn hart raakt als ik na zo’n koppelsessie de vrouwen vol dankbaarheid zie kijken naar hun partner. Het geeft me ook voldoening, als vader van 3 kinderen, om mijn ervaring over te brengen en de mannen te helpen mee te leven in die wonderlijke wereld van de mama en het ongeboren kindje. Ze leren er ook vertrouwen te hebben in hun mogelijkheden om hun zwangere partner bij te staan.

Het is een ideale start voor een baby’tje om liefdevol en warm ontvangen te worden op deze wereld. Daarvoor doen we het.