Energia-Energia

Jean-Pierre Perron (Overijse)

Foto van Jean-Pierre Perron (Overijse) Foto van Jean-Pierre Perron (Overijse) Foto van Jean-Pierre Perron (Overijse) Foto van Jean-Pierre Perron (Overijse)

Graag stel ik me even voor. Ik ben een gelukkige vader van drie mooie hartsvolwassenen. Ik zie ze graag en we zijn met een warm hart verbonden met elkaar. We hebben wat gemeen en we hebben ook andere troeven of accenten.

Ik ben gegrond, door mijn 3 jarige opleiding emotioneel lichaamswerk, en dit in parallel met mijn 3 jarige opleiding shiatsu. Een groot aantal thema’s die mijn groei in de weg stonden heb ik opgeruimd via mijn opleiding sexual grounding. Bijvoorbeeld wat ik als kind te kort ben gekomen. Stilaan werd het voor mij duidelijk dat er in mijn groei van pasgeborene tot jongvolwassene verlies had plaats gevonden. Verlies in de brede betekenis van het woord. Vandaar ook mijn keuze voor de opleiding verlies counselor. Ik werd daar geraakt door verlies en misbruik. Bij misbruik denkt men veelal aan een man als misbruiker. Ik geloof echter dat misbruik door beide geslachten plaats vindt, soms heel subtiel, soms duidelijker. Soms omdat men niet geleerd heeft waar de grens is of hoe de grens aan te geven. Misbruik raakt me als man in de brede zin, en ik wil naast de cliënten staan en hen begeleiden in hun pijn, geraaktheid en verdriet. En hen leren grenzen stellen en samen een betere weg zoeken.

Vanuit deze opleiding verlies counselor heb ik verder gestudeerd voor psychotherapeut. Om gegrond, met kennis van zaken, met theorie en zelfervaring, een goede therapeut te kunnen zijn. Een therapeut die rekening houdt met wat het lichaam en de geest zegt, en deze beide te omarmen. Om cliënten in contact te brengen met hun lijf, al doet het pijn. Graag wil ik er voor zorgen dat er totale groei plaats heeft, niet alleen in de geest maar in heel het lichaam. Blokkades zitten niet alleen in het hoofd. Ze zitten in heel het lijf, de nek, de schouders, het hart, de buik, het geslacht en de benen. Aan jezelf werken betekent voor mij niet dat je hulpbehoevend bent, maar dat je een companion zoekt om jouw groei te verwezenlijken.

Opleidingen: